بهترین سایت تبلیغات اینترنتی در ارومیه
خانه / گردشگری / جاذبه های طبیعی ارومیه / تپه های ارومیه / تپه باستانی گوی تپه (گوگ تپه)

تپه باستانی گوی تپه (گوگ تپه)

تپه باستانی گوی تپه یا (گوگ تپه)

درباره تپه باستانی گوی تپه یا (گوگ تپه)

تپه باستانی گوی تپه یا (گوگ تپه)مربوط به دوران پیش از تاریخ ایران باستان است و درشش کیلومتری جنوب شرقی شهرستان ارومیه ، بخش بلکشوچای ، روستای  گوی تپه واقع شده این اثر در تاریخ ۲۸ مرداد ۱۳۴۷ با شماره ثبت ۴۲۵ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید است.

تمدن گوی تپه

ابعاد تپه ۴۵۵ متر در جهت شمال به جنوب و ۶۰۰ متر در جهت غرب به شرق  و ارتفاع آن ۲۴/۵ است گوی تپه دارای هفت طبقه است شامل خانه هایی با دیوار های چینه ای قطعات سفال قرمز و خاکستری بدون نقش و سفال زرد باز با خطوط ساده هندسی به رنگ قهوه ای تند ، ابزارهای سنگی و مسی که قدیمی ترین طبقه آن مربوط به هزاره چهارم ق. م می باشد.

روستای گوگ تپه

گوگ تپه هفت لایه

  • طبقه اول : شامل ظروف سفالین صیقلی قرمز و خاکستری که دسته هایی به شکل حیوانات همانند ظروف یافت شده در تپه حسنلو دارند در روی گوی تپه سنگ های تراشیده با نقش حیوانات چون قوچ و پلنگ موجود است بسیار شبیه سنگ های تراش خورده هیتی های باستان آنا طولی میباشد.
  • طبقه دوم : شامل سفال های بدون نقش صیقلی سیاه و خاکستری که مربوط به سال های ۱۲۰۰ ، ۱۵۰۰ قبل از میلاد میباشد.
  • طبقه سوم : حاوی قبورانسانهای اولیه و جمجمه های اجداد آذربایجانیان و قطعات سفالی یافت شده این قبر ها قرمز رنگ یا بدون نقش های الوان بوده و به سفال های طبقه پنجم شباهت دارند.
  • طبقه چهارم :حاوی سفال های صیقلی بدون نقش است.
  • طبقه پنجم : سفال های این طبقه خاکستری گاهی سیاه وعموما صیقلی است سفالی نیز با نقوش برجسته درهمین طبقه یافت شده که به سفال های تمدن آناطولی و آذربایجان شمال ارس شباهت بیشتری دارد.
  • طبقه ششم : مربوط به هزاره سوم قبل ازمیلاد تا اوایل هزاره اول قبل از میلاد در این طبقه ابزارهای مسی به وفوردیده میشود آثار بناهای گلی با پی های سنگی ، قطعاتی از سفال های قهوه ای و قرمز با نقش های هندسی مرکب سیاه رنگ و سفال ای دور رنگ پخته شده در کوره و منقوش.

یکی ازاشیای به دست آمده از این تپه صفحه مفرغی منقش به تصویر “گیلگمش” پهلوان حماسی بابلی است در این نقش گیلگمش میان دایره ای دو گاو وحشی را گرفته و آن ها را بلند کرده است این شیء به سده هشتم ق. م تعلق دارد اثر دیگر مهری استوانه ای شکل است که در عمق هشت متری پیدا شده و نقش مایه هایی از خدایان بابلی را بر خود دارد و احتمالاً متعلق به حدود دو هزار ق. م است این اثر تاریخی در حال حاضر در موزه هنرمترو پولیتن نیویورک نگهداری می شود.

نقشه ماهواره ای روستای گوگ تپه

دنبال هر کسب و کاری هستید در UromBin.ir جستجو کنید

تبلیغات ارومیه
تبلیغات اینترنتی در ارومیه - ارومیه تبلیغ